Waar staan we voor?
Kindcentrum Emmelhage staat midden in de wijk en is er voor alle kinderen van Emmelhage. Ons kindcentrum is er om te beginnen voor onderwijs en opvang. Wij zijn ons bewust van deze bijzondere positie en willen dit zorgvuldig vormgeven en natuurlijk samen met iedereen bouwen aan een waarde(n)volle toekomst voor de jeugd.
Onze missie
Kindcentrum Emmelhage biedt waarde(n)vol onderwijs. De kinderen van Kindcentrum Emmelhage leven samen, leren samen en ondernemen samen met de polder(gemeenschap) om ons heen.
Onze drijfveren
Onze drijfveren vormen de bouwstenen van onze ambitie.
Vanuit deze drijfveren willen wij ‘doen’ binnen ons kindcentrum en zijn we hierop aanspreekbaar.
Onze visie
Wat willen we bereiken?
Verbinding
Zo ontdekken ze wie ze zelf zijn en dat ze daar trots op mogen zijn. Op deze manier verbinden kinderen zich met elkaar en leren ze elkaar écht waarderen.
Bewustwording
Ook leren doen we bewust. Om je goed te kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige en verantwoordelijke wereldburger, is een goede basiskennis belangrijk. Daar zetten we ons voor de volle 100% voor in. Zo bereiden we ze voor op de toekomst. Bij Kindcentrum Emmelhage leren ze basiskennis (expliciet leren), vaardigheden en een goede houding om straks actief te kunnen meedoen in de samenleving.
Ontplooiing
Bij Kindcentrum Emmelhage zien we het als onze taak om bij te dragen aan een ononderbroken ontwikkeling van het kind. Opgroeien doe je namelijk maar een keer. Daarom is het belangrijk dat opvang en onderwijs met elkaar verweven zijn, zodat jonge mensen optimaal groeien met hart, hoofd en handen.
Identiteit en burgerschap
Ons kindcentrum staat voor een rijke identiteit. Onze kracht is het structureel aandacht geven aan de levensbeschouwelijke ontwikkeling van kinderen en het stimuleren van de ontmoeting met andere (geloofs)overtuigingen dan die van henzelf. Dit betekent dat kinderen van, met en over elkaar leren.
We zijn ons bewust van de drijfveren waarmee wij willen werken. Bij Kindcentrum Emmelhage betekent dit: samenhang in de lessen levensbeschouwing, sociaal-emotioneel leren en burgerschap. Door kinderen bewust met elkaar in verbinding te brengen en met elkaar te praten, leren ze het meest van de diversiteit in onze maatschappij.